En deilig langhelg


Hei! Tenk at nå er vi over halvveis... Tiden flyr helt utrolig fort her nede! Nå har vi hatt fire dager skolefri, noe som har vært veldig deilig. På torsdag dro hele gruppen vår til Palm Cove, som er et nydelig område ca 30 min fra Cairns sentrum.  Der var det en vakker strand hvor vi tilbragte dagen. Her ble det alt fra soling til bading og sporter. Litt skummelt var det i vannet, siden det kunne komme krokodiller og brennmaneter, men det stoppet oss ikke fra å ha det gøy.   Temperaturen var som vanlig rundt 20-30 grader, og det passet godt. Alt i alt en strålende dag! På fredagen var det duket for Cairns Show for alle som ville være med. Cairns Show er en slags festival rundt Cairns 'nasjonal'dag. Her var det karuseller, matboder, hesteshow med mer. Dette var en veldig varm dag, så alle var helt utslitte etter noen timer....! Men da var det desto deiligere å ta seg et deilig, forfriskende bad i Cairns Lagoon etterpå.

I går (lørdag) reiste de som hadde bestilt denne aktiviteten til Great Barrier Reef for en dag med dykking og snorkling. Vi tok en katamaran i omtrent 1,5 time ut til revet. Det var litt bølger, så de som var uheldige (bla. vi) fikk en og to kalde bølger over seg mens de solte seg på dekket. På båten fikk vi både frokost, lunsj og andre mellommåltider. Vel fremme fikk de som hadde bestilt dykking en leksjon på forskjellige tegn og hvordan en skulle reagere i forskjellige situasjoner. Vi fant for eksempel ut at flere blir drept årlig av såkalte ?kokosnøttulykker? enn av haiangrep.  Beroligende.. Etter dette var det på med våtdrakter og dykkerutstyr, og ut i det behagelige vannet.  Siden vi ikke hadde dykkersertifikat (Noe en kunne ta via EF) dykket vi i grupper. Revet var minst like fint som slik de viser det på TV.  Vi fikk hilse på Nemo, bære en sjøsnegle, ta oss gjennom et hav av farger og for de som var ?heldige?, se en liten hai.  (Heldigvis fant ikke Elisabeth ut at det hadde vært en hai i nærheten, før vi var trygt oppe på land.)  Etter en 30 minutters dykkertur var det opp på båten igjen, for litt lunsj, før det var tilbake i vannet igjen, men denne gangen snorkling. For å snorkle tok vi en liten båt ut til en øy bestående av sand. Siden det blåste en del, var dette ikke så behagelig som det høres ut som. Sandkornene slo hardt mot huden, så det var bare å komme seg uti så raskt som mulig. Revet her var også fantastisk! Man kunne svømme gjennom fiskestimer av både små og store raser. Vi var til og med så heldige at vi fikk se to skilpadder som tok seg en rolig søndagstur. Det var et utrolig syn! Etter en times snorkling fant de fleste ut at det var nok inntrykk på en dag og kom seg, kalde, tilbake til båten. Der var det bare å få på seg tørre klær raskt, for ikke å fryse. Ikke lenge etter var det på tide å begynne på turen hjem. På tre forskjellige skjermer ble det vist bilder som en fotograf hadde tatt den dagen. (Mange herlige glansbilder..) Enkelt og greit en dag med mange flotte inntrykk!

I dag (søndag) har vi fri fra alle EF-aktiviteter, og dagen skal dermed gå til shopping på outlet, avslapning med vertsfamilien og solings ved lagunen! Neste uke blir det en tur til Green Island, skole og flere EF-aktiviteter, så det er bare å følge med. Vi gleder oss masse! 

#ef #efsommer


  0 kommentarer på "En deilig langhelg"

Postet av: Mathilde
Ooh good!! Skilpadda!! Herrefred, dåkke jer jo drit møkje kjekt! Utrolig fine bilder:)
20.07.2014, 08:12

Legg igjen en kommentar

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:

Designet er laget av CAROLINE MARIA


Velkommen!
her kan du skrive hva du heter, hvor gammel du er og hva bloggen din handler om. min offisielle blogg kan du finne her.

arkiv


Juli 2014

kategorier


Blogg

favoritter


blogg.no
Få din egen blogg!

designet er laget av:


Caroline Maria

hits